påsklovet med UR Play

Pyssel och bingo inför påsklovet med UR

Vi har valt ut några av våra bästa program för elever i förskolan samt årskurs F–3 inför påsklovet 2024.

Gör påsklovet ännu mer spännande med utvalda program och pyssel från UR Play. Bland våra tips hittar du Rörelseloppan, som uppmuntrar till aktiv lek, och Galonisarnas bingo, en perfekt aktivitet för att utforska naturen. Skriv ut bingoarken och ge dig ut på en upptäcktsfärd eller skapa ditt eget friluftsmemory. Dessa program och aktiviteter är skräddarsydda för att göra påsklovet både lärorikt och roligt.

Tips för förskolan

Doktor Samuel

Människokroppen


Vi följer med Doktor Samuel en dag på Södersjukhuset där han tar emot och undersöker barn som gjort sig illa eller är sjuka. Inledningsvis får vi bland annat möta Emina som hjulat och stukat foten. Därefter observerar vi Hilmer som har ont i magen och till sist Madji som lider av hjärtklappning. Vidare följer vi med på röntgen, i blodbussen och på EKG-undersökning. Slutligen, i mötet mellan Doktor Samuel och patienterna, uppstår ofta oväntade och roliga samtal.

Galonisarna

Ekosystem

Galonisarna i skogen älskar allt som lever och växer i naturen. Kontorisarna på Asfalt & Parkering tror inte ens att naturen finns. Galonisarna måste få Kontorisarna att förstå att naturen är livsviktig för oss människor, att vi är en del av den och att vi ska vara rädda om den. En spännande, nyfiken och rolig serie om vikten av vår förståelse för samband i naturen och ett hållbart ekologiskt tänkande.

Skrutts flora

Blommor

Vi har lånat Skrutts flora, blomboken med bilder och teckningar på alla blommor som Skrutt har samlat och sorterat. Men hur sorterar egentligen Skrutt?

Tips för årskurs F–3

Pulslek

Utomhuslekar

Gör rasten till en svettig humörhöjare med Pulslek. Här hittar du lekar, danser och rörelser för alla tillfällen. Kör så det ryker! Pulslek syftar till att inspirera barn till rörelse under hela dagen – här finns innehåll som passar i förskolan, i klassrummet, på skolgården, på fritidshemmet eller på fritiden.

Vem äter vad i naturen?

Näringskedjor


Livet på jorden är ett evigt kretslopp. Först ger solen näring till växter, sedan äter larven blad. Efter det äter fågeln larven och senare tar en rovfågel den mindre fågeln. När rovfågeln dör, bryts den ned av insekter, svampar och bakterier, och näringsämnen återvänder till växten. Vi utforskar näringskedjor i havet och på land, lärande om producenter, konsumenter, asätare och rovdjur.

Små uppfinnare

Uppfinnare

Barn besöker Lisas laboratorium för att tillsammans med henne bygga sina egna uppfinningar. Men vad är det som får en ballong att sväva, och hur fungerar en magnet egentligen? Den smarta hjärnan Kelvin hjälper till och förklarar fenomen som Lisa inte riktigt förstår sig på. Testgruppen gör olika experiment och tar bland annat reda på vad som händer när man tänder 60 tomtebloss på samma gång eller när man slår med en hammare på blått potatismjöl.

Similar Posts