UR:s samlade programutbud kopplat till skolskjutningen i Örebro
Med anledning av skolskjutningen i Örebro producerar UR nytt innehåll och gör omarbetningar av program samt lyfter fram befintliga program som kan ge stöd till framförallt lärare och elever, men även föräldrar.
– När samhället skakas av händelser som skolskjutningen i Örebro blir UR:s uppdrag extra viktigt. Nu samlar och producerar vi program och nyheter för att möta skolans behov i en utmanande tid. UR vill ge lärare och elever verktyg de kan behöva för att hantera svåra samtal, förstå vad som händer och skilja på vad som är sant och falskt i informationsflödet, säger Christel Eriksson, utbudsstrateg och chef för externproduktion och inköp på UR.
Det är viktigt för UR att barn, unga och lärare får tillgång till pålitlig information och pedagogiskt stöd. Nedan har vi samlat aktuella program och resurser som kan användas i skolan och hemma för att hjälpa till att förstå, bearbeta och orientera sig vid svåra händelser.
Skolskjutningen i Örebro har beskrivits som den värsta masskjutningen i Sveriges historia. Hur påverkas lärare? Vilka frågor lyfts i lärarkollegiet, och vilka frågor från elever och kollegor är svåra att svara på? Podden fokuserar på de olika utmaningar som finns inom skolvärlden nu. Lärare och skolpersonal diskuterar.
UR:s nyhetsredaktion för tonåringar och lärare, med fördjupningar och reportage om samhällshändelser följer skolskjutningen i Örebro.
Nyhetsprogrammen som rapporterar för de yngre barnen, har fokus på frågor och behov som uppstår hos barn efter skolskjutningen i Örebro.
Nyhetsprogrammen som rapporterar för de yngre barnen som talar svenskt teckenspråk, har fokus på frågor och behov som uppstår hos barn efter skolskjutningen i Örebro.
Hej Sverige, som hjälper nyanlända att förstå det svenska samhället och språket på ett enkelt och pedagogiskt sätt, gör olika innehåll kring skolskjutningen.
Tänk till, UR:s ungdomskanal som producerar innehåll för sociala medier utifrån ett ungdomsperspektiv, är på plats för att följa nyhetsutvecklingen och förstå hur människor påverkas.
Orka plugga, som har fokuset att stötta högstadie- och gymnasielever i deras studier, producerar löpande material som kan användas av både elever och lärare för att hantera oro och frågor som uppstår.
Samlingen uppdateras med nya produktioner löpande.
Här hittar du länkar till fler relevanta program om att hantera oro, Så kan du som lärare bemöta elever efter en kris och här hittar du länkar till program med källkritik i fokus, Källkritik i kris.