UR:s program i Radio & TV
UR:s program i Radio & TV
När Justine försöker befria John säger han åt henne att leta efter De Namnlösa. Hon hittar vad hon söker vid en ödslig kyrkogård. Del 3 av 6. UR.
Hur migrationen i framtiden kommer att se ut beror till stor del på hur väl vi kan begränsa den globala uppvärmningen, berättar Kira Vinke, vid German Council on Foreign Relations. UR.
Stora satsningar görs för att få fler att röra på sig, men personer med funktionsnedsättningar är alltför ofta exkluderade i dessa satsningar. UR.
Det är viktigt att upptäcka särskilt begåvade barn och elever tidigt, oavsett kön, kulturell eller socioekonomisk bakgrund. För att lyckas behöver skolan utveckla ett normkritiskt perspektiv. UR.
Synnøve Hjertaker, rektor, och Inge Andersland, doktorand, har samarbetat i två år för att bli bättre på att anpassa utbildningen till särskilt begåvade elever. Under sin föreläsning berättar de om denna resa. UR.
Seriestart. Husen bör vara sunda, säger arkitekten och miljöpionjären Frederica Miller. Sedan 1980-talet har hon experimenterat med hållbara konstruktionsmetoder som halvisolering, lerväggar och hemmagjord färg. Hemma på Nesodden har hon gradvis omarbetat en vanlig norsk villa till ett miljöhus. Del 1 av 6. UR.
17:35
Kunskapskanalen
En undergångshotad lawn bowls-klubb i Australien har hittat ett sätt att klara ekonomin - man anordnar dragshow en gång i månaden. Nu närmar det sig tioårsjubileum och vi följer tre dragartister som alla står inför viktiga vägval i livet. Australisk dokumentär från 2020. UR.
Vad står uttrycket "att åldras med värdighet" för egentligen? Måste man åldras värdigt? Och vad är skillnaden mellan att själv känna värdighet och bli värdigt behandlad? I studion möter vi journalisten Lasse Anrell, komikern och programledaren Anna Mannheimer och 98-åriga Herdis Molinder. Del 11 av 20. UR.
Bengt Palmers, 75 år, och Dogge Doggelito, 48 år, har en vänskap som ger energi - och föder ljuv musik! När Ulla Hagman träffade Shima Bagheri på en bänk utanför mataffären var det vänskap vid första ögonkastet. Åldersskillnaden på 45 år är bara en tillgång. Del 12 av 20. UR.
I Tamar besöker Rita och Millie en synagoga. Där möter de Ana Lucia och Pedro Turner och det blir en diskussion om judendomen. Bobby Seagull har fått äran att tillsammans med andra pilgrimer bära en staty av Jungfru Maria genom staden Fatima. Del 3 av 3. UR.
Vad behöver man göra innan man börjar skriva? Processen för att komma fram till en vetenskaplig text baseras alltid antingen på forskning, läsning av andras texter eller egna studier. Del 2 av 4. UR.
Då och då hör vi om att många miljoner försvinner ut ur systemet genom stora pengatvättskandaler. Men hur gör skurkarna? Och om det tvättas pengar för över 2000 miljoner dollar världen över - varför får inte du och jag en bit av kakan? Del 2 av 4. UR.
Allt börjar ordna upp sig för Martina. Hassan gör ett stort val och Rahel dansar med Dagny. Till och med hösten är vacker. Men säg den lycka som varar för evigt. Del 13 av 14. UR.
Göran går till banken och stöter ihop med Konrads advokat. Samma advokat spelar senare upp en film där Konrad berättar allt för sina barn. Martina blir minst sagt överraskad. Del 14 av 14. UR.
Hur har Sveriges skolsystem behandlat romer under 1900-talet? Har romska barn alltid fått gå i skolan? Marina och Mirelle återberättar minnen från sin skoltid. Båda upplever att de trakasserades på grund av sitt romska ursprung. Del 2 av 4. UR.
Hur har Sveriges skolsystem behandlat romer under 1900-talet? Har romska barn alltid fått gå i skolan? Marina och Mirelle återberättar minnen från sin skoltid. Båda upplever att de trakasserades på grund av sitt romska ursprung. Del 2 av 4. UR.
Vi besöker Calakmul - en nu förlorad stad i den mexikanska regnskogen som döljer månghundraåriga hemligheter från Mayacivilisationen. Del 6 av 12. UR.