Tablå

UR:s program i Radio & TV

Sunday 19 May

  • 07:03

    SR P4

    Fatta familjen

    Hur får vi livet i bonusfamiljen att funka?

  • 08:05

    SR P4

    Bild ur Del 25

    Alex Dogboy

    Del 25

  • 14:00

    SVT Barn

    Vilda djur i Norden - syntolkat

    Myrlejonets myrfälla

    Ett myrlejon har grävt en fälla i strandsanden för att få något att äta. En myra faller i fällan och försöker fly. Kommer myrlejonet lyckas fånga och äta myran? Del 13 av 40. UR.

  • 14:05

    SVT Barn

    Vilda djur i Norden - syntolkat

    Ett dagis för ejderungar

    Ett gäng små ejderungar måste ut på en mycket lång och farlig simtur. Ejderhonorna har därför samlat ihop alla ungar. För när man ska simma långt är det bäst att vara tillsammans. Del 14 av 40. UR.

  • 14:10

    SVT Barn

    Pinos dagbok - syntolkat

    Pino på tivoli

    Pino och hans vänner går på tivoli. De åker radiobil, pariserhjul och besöker Lustiga huset. Del 19 av 20. UR.

  • 14:15

    SVT Barn

    Muy i trafiken - syntolkat

    Obevakat övergångsställe

    Vännerna Megahertz, LeWow och Yee-Haa är på väg till parken. Ååh, kommer vi aldrig komma fram? Det visar sig att man måste veta hur man tar sig över övergångsställen först. Tur att Yee-Haa är med, då får vi lära oss vem Herr Gårman är! Del 4 av 7. UR.

  • 14:20

    SVT Barn

    The Gun - syntolkat

    Lost in the woods

    Ruby, Cleo och Elijah har flytt ut i skogen med pistolen och vet inte längre var de är. Deras mobiltelefoner har laddat ur och läget känns hopplöst när de plötsligt träffar på två personer vid en grillplats. Men kan de lita på dem? Del 4 av 7. UR.

  • 14:30

    SVT Barn

    Sommaren före sexan - syntolkat

    Jag lovar att inte berätta

    Tindra berättar en hemlighet för Edvin och han måste lova att inte berätta för de andra. Saker som behövs för att de ska kunna genomföra hämnden ska köpas och Edvin sätter Dushan i en svår sits. Del 5 av 8. UR.

  • 15:00

    Kunskapskanalen

    Livet på Island

    Flygkraschen i Eyjafjörður

    Vi diskuterar en flygkrasch som inträffade i Eyjafjörður under andra världskriget och tar upp hur en historielärare i Akureyri påverkade en gammal kvinna från Arkansas att förverkliga sin dröm om att komma till Island. Del 5 av 13. UR.

  • 15:30

    Kunskapskanalen

    Arkeologi och ny teknik

    Det osynliga kommunicerar

    Arkeologer sätter en AI-robot på att lägga pussel med 10 000 fragment från en fresk från Pompeji, och använder en partikelaccelerator för att försöka läsa förkolnade romerska papyrusrullar som förstördes vid Vesuvius utbrott år 79 e Kr. Faktaserie från 2022. Del 4 av 4. UR.

  • 16:20

    Kunskapskanalen

    Bild ur Stationen Aleksandrów Kujawski i Polen

    Järnvägar och arkitektur

    Stationen Aleksandrów Kujawski i Polen

    Tim Dunn besöker Saltburn-by-the-Sea - en legendarisk badort för britter i Norra Yorkshire. Tim åker även till staden Aleksandrów Kujawski i Polen vars järnvägsstation var världens längsta järnvägsstation 1862. Stationen betraktades som det ultimata byggnadsverket vid sekelskiftet. Del 5 av 10. UR.

  • 17:00

    SVT2

    Kortfilmsklubben - engelska

    Take me home

    Kortfilm på engelska. Efter deras mammas bortgång måste Anna, som har en intellektuell funktionsnedsättning, och hennes syster Emily lära sig att kommunicera med varandra för att kunna gå vidare. Deras sårbarhet och frustration kommer upp till ytan. Regi: Liz Sargent. UR.

  • 17:05

    Kunskapskanalen

    Bild ur

    Räddade efter tre dagar

    1974 störtar ett plan med en familj på väg till skidsemester. Två bröder 8 och 11 år, överlever. De tillbringar tre dagar och två nätter ensamma i skogen innan hjälp kommer. Nu ser de tillbaka på sina liv och hur olyckan påverkat hela deras tillvaro. Amerikansk dokumentär från 2019. UR.

  • 17:16

    SVT2

    Kulturkvarten på jiddisch

    Judisk kultur på Bokmässan

    Bokmässan 2023 hade judiskt tema och det fanns mycket att välja på för besökarna; allt från boksamtal och föreläsningar till en musikföreställning för barn på jiddisch. UR.

  • 17:30

    SVT2

    Sedan Simon tog studenten har det nya livet utan schemalagda tider ibland känts utmanande. Intresset för rollspel har varit en räddning under ett annars ganska tufft år. Hans senaste projekt är att översätta ett av spelen till jiddisch. Del 5 av 5. UR.

  • 17:50

    SVT2

    Djupdyk

    Representation

    Dövsamhällena i Europa präglas av mångfald, men representationen är inte jämn över olika områden. Romel har djupdykt denna fråga! UR.

  • 18:30

    Kunskapskanalen

    Bild ur Mode och revolt i Paris

    Joanna Lumleys storstadsäventyr

    Mode och revolt i Paris

    Joanna Lumley tar oss med längs de parisiska gatorna och söker alternativa och intressanta attraktioner. Det blir möten med spännande personligheter - dansare på Moulin Rouge, rika arvtagare, demonstrerande kvinnor och dansare med gula plasthandskar. Del 3 av 3. UR.

  • 19:15

    Kunskapskanalen

    Bild ur Det höga tempots land

    Maratonkillen

    Det höga tempots land

    Resan fortsätter till Jamaica, där Raul söker hemligheten bakom att några av världens snabbaste löpare kommer därifrån. När han besöker en skola för unga löpartalanger får han några ledtrådar. Spansk dokumentärserie från 2019. Del 3 av 6. UR.

  • 21:00

    Kunskapskanalen

    Övergivna byggnader

    Guld och silver i Manillabukten

    Ett militärt fäste på en ö i Filippinerna, byggd av amerikaner för att skydda hamnen i Manilla. Här gömde man också en skatt av guld och silver i tunnlar. Delar av skatten hamnade på havets botten, där den fortfarande ligger. Del 12 av 12. UR.

  • 21:45

    Kunskapskanalen

    Bild ur Med El Chepe i Mexiko

    Natursköna tågresor i världen

    Med El Chepe i Mexiko

    Vi reser med Chihuahua Pacific Railway, som anses vara en av världens vackraste järnvägslinjer. Det tog 100 år att bygga "El Chepe", som sträcker sig från staden Chihuahua i norra Mexiko genom det spektakulära Copper Canyon-området och vidare till Stillahavskusten. Del 1 av 10. UR.

  • 22:30

    Kunskapskanalen

    Bild ur Det stora fosterländska kriget

    Röda arméns uppgång och fall

    Det stora fosterländska kriget

    Redan 1918 bildades Röda armén. 1941-1945 utspelades det stora fosterländska kriget med många grymma och blodiga slag. Startskottet blev belägringen av Leningrad 1941. Under segertåget till Berlin 1944-1945 blev Röda armén ökända för plundring och miljontals våldtäkter. Fransk historieserie från 2021. Del 1 av 2. UR.

  • 23:30

    Kunskapskanalen

    Bild ur Yukonfloden i Nordamerika

    Resor längs vackra floder

    Yukonfloden i Nordamerika

    Vi fortsätter färden till den frusna norra delen av Kanadas Yukonflod. Som den längsta floden i Alaska och Yukon var den en av de viktigaste transportlederna under guldruschen i Klondike mellan åren 1896 och 1903. Del 3 av 10. UR.

  • 00:00

    SVT2

    Kroppen, psyket och livet

    Förändras personligheten?

    De identiska tvillingarna Jouni och Ilkka Räisänen har väldigt olika personligheter och funderar mycket på hur de kunde bli så olika. Paola Suhonen är extrovert och har en personlighet som lätt anpassar sig till nya utmaningar. Överraskande nog beskriver hon sig själv som introvert. Hur mycket kan personligheten förändras? Del 7 av 16. UR.

  • 00:30

    SVT2

    Skolan på Island

    Undervisning och lärare

    Hur känner lärare? Vi undersöker lärarnas arbetsutveckling och miljön där undervisningen äger rum. Vi tittar också på faktorer som kan vara intressanta att införliva i utbildningssystemet. Del 5 av 6. UR.